Green thinking: Clubhouse breaks new ground

14 : 02 : 2011 Zero-nomics : Sustainable : Responsible

Seoul – Ken Min Architects has unveiled the Ananti Club, Seoul, a rebuild of the Ritz-Carlton Country Club.

Ananti Club, Seoul by Ken Min Architects Ananti Club, Seoul by Ken Min Architects
Ananti Club, Seoul by Ken Min Architects Ananti Club, Seoul by Ken Min Architects
Ananti Club, Seoul by Ken Min Architects Ananti Club, Seoul by Ken Min Architects

A thick pine forest surrounds the club. In order to connect with the natural area and minimise ecological disruption, 92% of the clubhouse has been built below ground. To accentuate the curves of the building while allowing it to be constructed in the ground, exposed concrete was used. The lean surface was made using titanium zinc panels.

For more on how buildings are being designed to fit in with their natural surroundings, read our recent Seed about KlimaHotel by architect Matteo Thun.

What do we use cookies for?

We use cookies to make use of our platform's paid features possible and to analyze our traffic.

No personal data (including your IP address) is stored, nor do we sell data to third parties.

Learn more