Dental Club, Lucerne Dental Club, Lucerne

Fresh and clean: Bright makeover for dental office

05 : 08 : 2013 Interior Design : Waiting Room : Sublime Space

Lucerne, Switzerland – The Dental Club in Lucerne does not look like a normal dental surgery. In place of sterile furnishings, architectural firm OOS has created a welcoming space with painted walls, coloured furniture and design elements not usually expected in a medical environment.

The waiting room has been transformed into a lounge with bright pink seating and a library of books and iPads. Mindful of how nerve-wracking dental appointments can be, OOS designed the hallway as a neutralising zone, painted white for greater serenity. The examination room is enlivened with ceiling murals to distract patients while their teeth are checked.

LS:N Global has noted the emergence of a new design aesthetic, in which medical environments are being revamped with more colour and unusual details to demedicalise such spaces. For more, read our Seed on the De Los Austrias pharmacy in Madrid.

You have 1 free News articles remaining. Sign up to one of our membership packages from just £100 a month.
View Subscription Offers Sign in

What do we use cookies for?

We use cookies to enable the use of our platform’s paid features and to analyse our traffic. No personal data, including your IP address, is stored and we do not sell data to third parties.

Learn more