Shop in-house: Framework for new beauty store

08 : 05 : 2011 Cosmetics : Products : Kyoto

Kyoto – Japanese architect Keiichi Hayashi has designed the retail space for new cosmetics store Kyoto Silk.

Kyoto Silk by Keiichi Hayashi, photography by Yoshiyuki Hirai Kyoto Silk by Keiichi Hayashi, photography by Yoshiyuki Hirai
Kyoto Silk by Keiichi Hayashi, photography by Yoshiyuki Hirai Kyoto Silk by Keiichi Hayashi, photography by Yoshiyuki Hirai
Kyoto Silk by Keiichi Hayashi, photography by Yoshiyuki Hirai Kyoto Silk by Keiichi Hayashi, photography by Yoshiyuki Hirai
Kyoto Silk by Keiichi Hayashi, photography by Yoshiyuki Hirai Kyoto Silk by Keiichi Hayashi, photography by Yoshiyuki Hirai

The design was based on an existing traditional Japanese Machiya townhouse. The layout of the original building was retained, and the central section became the shop’s main retail space. A courtyard was created at the back and office space above. The existing wooden frame had to be reinforced with thin steel rods, due to the deterioration of the original structure.

‘I focused on how the function of a cosmetics shop could be complemented by the space limitations of this Machiya,’ explains the architect. ‘The most important thing for this plan is to make the products clear for the customers.’

Look out for our Beauty Futures report, available through The Future Laboratory’s online store, for more examples of well-designed beauty spaces.

You have 2 free News articles remaining. Sign up to one of our membership packages from just £100 a month.
View Subscription Offers Sign in

What do we use cookies for?

We use cookies to enable the use of our platform’s paid features and to analyse our traffic. No personal data, including your IP address, is stored and we do not sell data to third parties.

Learn more