Off the rails: New shapes make stairwells fun

18.02.2010 Design : Apartments : Flats

Helsinki – A new residential building offers an original experience as people walk up the stairs.

The railings on each floor in the eight-storey building are painted in different tones of grey, to create the illusion of extra space, and bent into innovative shapes. One takes the form of a bench, to allow people to rest on their way up; another creates a balcony to give an overview of a creation that is as much a piece of art as a stairwell.

The project, Kaide-taide, meaning ‘art-handling’, was created by the Helsinki-based Company design duo of Aamu Song and Johan Olin.

You have 2 free News articles remaining. Sign up to LS:N Global to get unlimited access to all articles.
Discover Our Memberships Sign in

What do we use cookies for?

We use cookies to enable the use of our platform’s paid features and to analyse our traffic. No personal data, including your IP address, is stored and we do not sell data to third parties.

Learn more